Tunneside on arvokkaampaa kuin asiakastyytyväisyys

Yritykset sijoittavat isoja rahoja tehostaakseen prosessejaan sekä asiakaspalveluaan. Valitettavan usein asiakaskokemusta kehittäessä keskitytään itsestäänselvyyksiin ja unohdetaan yksi tärkeä erottautumiskeino kaiken mainosmetelin keskellä – tunnesiteen merkitys.

Nykypäivän ihmisistä on kehittynyt suodattimia, jotka suodattavat jatkuvalla syötöllä heidän päälleen kaadettavaa mainosmelua – ja harva viesti pääsee lopulta tämän suodattimen läpi. Jos ihmistä ei saada oikeasti vaikuttumaan mainonnasta, on perinteisen kontaktihinnan laskeminen ajan haaskausta sekä mediatilan ostaminen silkkaa rahan tuhlausta. Nykypäivänä brändit, jotka muistetaan, voittavat. Näin tunnesiteen merkitys korostuu.

Nykypäivänä menestyvällä brändillä on oltava aito yhteys ihmisiin. Tunnesiteen luominen brändin ja asiakkaan välille on moninkertaisesti tehokkaampaa kuin keskittyminen pelkkään asiakastyytyväisyyteen. Jos aihetta tarkastellaan kuluttajan elinkaariajattelun näkökulmasta, tunnesiteen vaikutuksen näkyvät entistä selkeämmin: sellaiset kuluttajat, joihin on onnistuttu luomaan selkeä tunneside, ovat jopa kaksi kertaa arvokkaampia kuin esimerkiksi hyvin tyytyväinen asiakas.

Tunneside on avain menestykseen

Vahva tunneside perustuu ihmisten tarpeiden ja asenteiden ymmärtämiseen sekä niiden kunnioittamiseen. Ne kuluttajat, joihin olet onnistunut luomaan vahvan tunnesiteen ostavat enemmän palveluitasi, vierailevat luonasi useammin, eivät ole hintaherkkiä, kiinnittävät enemmän huomiota viestintääsi sekä suosittelevat sinua hanakammin myös toisille kuluttajille.

Tunneside onkin avainasemassa, kun kuluttajaa sitoutetaan asiakkaaksi sekä halutaan varmistaa, että viestisi pääsevät kuluttajan suodattimen läpi.

Tunnetilaan vaikuttavat tekijät

Harvard Business Review -julkaisun mukaan kuluttajan tunnetilaan vaikuttavia motivaatiotekijöitä voidaan erotella. Tässä kymmenen eniten vaikuttavaa asiaa:

1. Erottautua massasta ja olla ainutlaatuinen
2. Usko tulevaisuuteen
3. Voida hyvin ja elää stressitöntä täyttä elämää
4. Olla vapaa ja elää ilman rajoitteita
5. Elämyksellisyys, jännittävät sekä hauskat kokemukset
6. Kuulua johonkin isompaan ja olla yhteydessä muihin ihmisiin
7. Vaalia luontoa ja huolehtia ympäristöstä
8. Kehittyä ihmisenä ja olla sellainen kuka haluaa olla
9. Tuntea olo turvalliseksi
10. Menestyä ja elää merkityksellistä elämää

 

Doog-sovellus on yrityksille uusi tapa kohdata kuluttaja sekä vastata hänen tunnetilaansa vaikuttaviin motivaatiotekijöihin. Doogin avulla kuluttaja saa tukea haluamaansa kohdetta yritysten sponsoroimana – ilman omaa rahaa. Näin kuluttaja kohtaa brändin uudella, merkityksellisellä tavalla. Haluatko kuulla lisää Doog-sovelluksen tuomista mahdollisuuksista? Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

 

PYYDÄ DEMO

Tilaa ilmainen demo jättämällä yhteystietosi!